Юлия ИВАНОВАНа 14-ти този месец предложихме на вниманието на НС 

...
Юлия ИВАНОВАНа 14-ти този месец предложихме на вниманието на НС 
Коментари Харесай

Социалистите отново призоваха за обща декларация на НС за Северна Македония

Юлия ИВАНОВА
" На 14-ти този месец предложихме на вниманието на НС  заседание да приемем обща декларация по северно македонските въпроси във връзка експанзията против български жители. Знаете доста добре, че два пъти към този момент приехме сходни документи. Това беше реакцията на социалистите, защото чуваме апели в това да се обединим и да потърсим поддръжка. Аз убеждавам, че Българска социалистическа партия търси поддръжка отвън рамките на нашата страна, при нашите европейски сътрудници ", заяви  от парламентарната естрада Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". 
ДУМА напомня, че предлагането на социалистите за обща декларация на Народното събрание пристигна ден откакто в Струга беше пребит съпредседателят на българско съдружие Бекир Кадриески, който няма български паспорт, само че има българско съзнание. 
" Но дано първо решим въпроса сред нас, а точно да защитим българския народен интерес, като гласуваме една  обща декларация. Изготвихме план за нейния текст и го внесохме в комисията по външна политика за разглеждане. Текстът продължава да отлежава там и още не е обсъждан ", уточни Ченчев. 
Той прикани ръководителят на комисията да я показа, само че също по този начин и да бъде още веднъж включена в дневния ред на Народното събрание. " Нека всеки да може да гласоподава по тази обща декларация, по която убеждавам Ви, нямаше нито един депутат да възрази на нещо сходно, защото всички въпроси, свързани с националния интерес на България, попадаха вътре ", разясни Ченчев.
От парламентарната естрада Ченчев направи следното предложение: " Ние като българи да си защитим националния интерес, а всички парламентарни групи и партии дано продължат да търсят поддръжка в Европа за българската позиция ". Нека да сме почтени и да изглеждаме по този начин, както заслужава да наподобява България ", уточни социалистът.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР